فعلا برنج نخرید
به گزارش همشهری آنلاین، رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران گفت: قیمت برنج در بازار نزولی شده و با ورود محصول جدید طی دو هفته آینده، این روند کاهشی تشدید میشود. در هفتههای اخیر قیمت برنج ایرانی در بازار آزاد به مرز کیلویی ۳۵۰ هزار تومان رسید.
محمد مختاریانی رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران درباره دلایل افزایش قیمت برنج گفت: در حوزه بازار برنج با دو محصول تولید داخل و وارداتی مواجه هستیم که عمده برنج وارداتی به کشور نیز برنج هندی است.
وی با بیان اینکه برنج هندی ۸۰ درصد برنج وارداتی به کشور را تشکیل می دهد، افزود: قیمت برنج هندی در ماههای ا تومان خیر حتی در دوره جنگ نیز با تنش مواجه نبود و در حالیکه نرخ مصوب آن ۶۰ هزار است، حداکثر قیمتی که این نوع برنج در حاضر در بازار به فروش می رسد رقم ۷۰ هزار تومان است.
مختاریانی درباره برنج پاکستانی گفت: برنج ایرانی و برنج پاکستانی روی هم تاثیرگذار هستند و چون قیمت برنج ایرانی در دوره جنگ افزایش داشت، روی نوع پاکستانی آن هم تاثیرگذار بوده است.
وی با اشاره به شرایط حال حاضر بازار برنج، توضیح داد: خوشبختانه در حال حاضر قیمت برنج ایرانی نیز با شیب مناسبی نزولی شده و چون تا دو هفته دیگر محصول جدید وارد بازار میشود شیب این کاهش قیمت تندتر می شود و نرخ برنج به رقم متعادلی می رسد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران تاکید کرد: قیمت برنج هاشمی تا حدود دو هفته آینده برای مصرف کننده حداکثر به کیلویی ۲۵۰ هزار تومان میرسد.
توقف واردات گوشت از برزیل
بهگفته معاون توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی، واردات گوشت قرمز از کشورهای مغولستان، پاکستان و هند جایگزین برزیل میشود. واردات گوشت از برزیل، قیمت تمامشده آن را برای ایرانیها گرانتر میکرد. برزیل به عنوان مهمترین تامین کننده گوشت وارداتی کشور بود، اما واردات از این کشور به اذعان کارشناسان یک تا دو دلار برای کشور گرانتر تمام میشد تا گوشت گران به دست مردم برسد.
بر اساس بررسیها، واردات از پاکستان به دلیل ارزان بودن گوشت در این کشور و نیز مسافت کمتر نسبت به برزیل به مراتب ارزانتر تمام میشود، حتی واردات از مغولستان و هند نیز قیمت پایین تری نسبت به برزیل خواهد داشت و ۹۰ تا ۱۸۰ هزار تومان ارزانتر به دست مردم میرسد.
اجرای طرح کالا برگ برای ۳۰ میلیون نفر
براساس اطلاع کسبشده از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کالابرگ الکترونیکی دهکهای ۴ تا ۷ در هفته جاری اجرا میشود. جمعیت این ۴دهک حدود ۳۰میلیون نفر میشود. منابع آن در سازمان برنامه و بودجه مشخص شده و به محض واریز منابع بهحساب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بلافاصله اعلام میشود.
وزارت نفت خواستار افزایش بودجه است
بهگفته شمسالدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، وزیر نفت درخواست دارد بودجه ۱۲ میلیارد دلاری این وزارتخانه را به ۱۵ میلیارد دلار افزایش دهند، علاوه بر آن ۴ میلیارد دلار هم برای واردات فرآورده (بنزین و گازوئیل) در اختیار وزارت نفت قرار دهند.
دینار عراق برای زائران چند؟
روز شنبه در بازار ارز تجاری هر ۱۰۰ دینار عراق به قیمت ۵۴۶۳ تومان نرخگذاری شد. بهعبارتی قیمت هر واحد دینار عراق معادل ۵۴.۶ تومان اعلام شد. سهمیه ارز اربعین ۱۴۰۴ (دینار عراق) برای زائران اربعین امسال، با نرخ بازار ارز تجاری مرکز مبادله محاسبه میشود.
اعلام تعرفههای واردات خودرو به گمرک
مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران، از اعلام تعرفههای واردات خودرو به گمرک خبر داد. واردات خودروهای نو و کارکرده حتی بالای ۲۵۰۰ سیسی امسال آزاد است.
نقش وسایل نقلیه فرسوده در ناترازی بنزین
سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی، یکی از دلایل اصلی ناترازی بنزین در کشور را وجود وسایل نقلیه فرسوده عنوان کرد و گفت: فراکسیون روند اسقاط خودروها و موتورسیلکتهای فرسوده را طبق قانون برنامه هفتم توسعه بررسی میکند.
حبوبات، دیگر جایگزین ارزانی نیستند
افزایش بیسابقه قیمت حبوبات در ماههای اخیر، این کالای اساسی را از سفره بسیاری از خانوارهای ایرانی حذف کرده و وزارت جهادکشاورزی برای تعدیل قیمت، واردات را آزاد کرده است.
بدهی ایرلاینهای ایرانی به فرودگاههای عراق چقدر است؟
درحالی سازمان هواپیمایی طی بخشنامهای عدمبدهی شرکتهای هواپیمایی داخلی به فرودگاههای عراق را شرط انجام پروازهای اربعین اعلام کرده که میزان دقیق این بدهیها مشخص نیست. فرودگاه نجف یکی از گرانترین فرودگاههای دنیاست و هزینههای دریافتی بابت انجام یک پرواز از حد معمول نرخها بسیار بالاتر است.